Lav en nem & lækker bearnaise sauce

Se video hvordan du laver bearnaise sauce nedenunder her:

Sådan ser bearnaisen ud når den er lavet.

Lækker bearnaise suace

Er du vild med bearnaise sauce til din bøf, så er denne nemme og lækre opskrift lige noget for dig. Og jeg siger dig, den er nem at lave 😉

Jeg har prøvet at lave mange forskellige opskrifter på bearnaise, men enten skiller saucen eller også var den for besværlig at lave. Og jeg går ind for nemme opskrifter – i en travl verden vi lever i.

Når du laver denne portion bearnaise sauce, så rækker det ca. til 3-4 personer (afhængig hvor meget sauce du bruger på din mad selvfølgelig…hehe)

Ingredienser til bearnaise sauce opskriften:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer 

    – Har prøvet med alm. æggeblommer, uden samme succes.

  • Ca. 330 gram smør
    – Køb rigtig smør (ikke margarine).
  • Lidt salt
  • 2 spsk. tørret estragon
    – Du kan også bruge frisk estragon
  • 1 lille spsk. bearnaise essens

Sådan laver du bearnaise saucen

  1. Smelt smørret i en gryde, arbejd videre mens det smelter – og lad smørret småkoge når det er smeltet. Det er vigtigt at det er varmt til allersidst.
  2. Tag en skål og put 4 pasteuriserede æggeblommer ned i den
  3. Tilsæt 1 lille spsk. bearnaise essens ned i skålen
  4. Tilsæt en lille smule salt ned i skålen
  5. Pisk det hele rundt indtil du får en cremet masse. Brug evt. elpisker eller stavblender.
  6. Tag herefter den smeltede smør og put lidt i ad gangen ned i skålen og pisk rundt imens – indtil du har brugt alt smørret. Og igen er det vigtigt at smørret er meget varmt inden du putter det ned i skålen.
  7. Tag 2 spsk. tørret estragon og put i, og bland det rundt i saucen.
  8. Smag på saucen og tilsæt evt. lidt mere salt efter behov indtil du har ramt din smag.

Og vupti, så er der lækker bearnaise sauce.

Velbekomme.

Prøvet af andre

Du kan evt. putte noget en lille håndfuld finhakket skalotteløg i saucen.